سفارش تبلیغ
صبا ویژن
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 
لب لباب دستورات علامه طباطبایی ، ماه رجب، ماه امیر المؤمنین، ماه استغفار ، ماه شعبان، ماه پیام آور رحمت، ماه صلوات و استغفار ، مراحل مراقبه ، معرفت نفس ، معرفی کتاب ، معرفی کتاب اقیانوس علم و معرفت علامه طباطبایی مراقبه تقریرات ، نماز اول وقت؛ آیت الله قاضی ، آیت الله انصاری شیرازی ، آیه نور؛ امام رضا علیه السلام ، ادای قرض ، اربعینیات ، استغفار؛رفع گرفتاری ، انصاری شیرازی ، تقویت رزق و روزی ، تمرین تمرکز؛ نفی خواطر ، جوشش قدسی ، ختم استغفار، برای رفع موانع سلوکی، گرفتاری ، درسهای سیر و سلوک علامه طباطبایی ، درمان اخلاق زشت ، دستور تمرکز و نفی خواطر ، دستور صلوات، ختم صلوات ، دستورات اخلاقی آیت الله بهجت ، دستورات سلوکی علامه طباطبایی ، دستورات سلوکی علامه طباطبایی ، دیدار با علامه طباطباییسیر و سلوک عرفانی در المیزان ، رفع ترس؛ دفع طلسم و جادو ، روش تمرکز فکر و نفی خواطر از آیت الله بهجت ، سالروز رحلت علامه طباطبایی ، سفارش آیت الله بهجت به جوانان ، سیر و سلوک ، شاگردان سلوکی علامه ، شیوه تربیتی علامه طباطبایی ، عارفان اهل ولاء ، علامه طباطبایی، آثار، اندیشه ،

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :16
بازدید دیروز :18
کل بازدید :123787
تعداد کل یاداشته ها : 40
103/9/8
4:35 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
اشراق خرد[24]
آشنایی با روش تربیتی عارفان اهل ولاء، به ویژه علامه طباطبایی و آیت الله بهجت؛ یادداشتهایی دربارۀ اندیشه و معرفت دینی

خبر مایه
بایگانی وبلاگ
 
بهار 94[6] زمستان 93[10]
لوگوی دوستان
 

چهل روز ختم استغفار برای رفع گرفتاریهای مادّی و معنوی


هر کسی بسته به کار و برنامه ای که دارد در طول زندگی دچار مشکلات و گرفتاریهای و سختی های گوناگونی شده یا می شود. از دستورات قرآنی استادان اهل معرفت برای رفع گرفتاریهای گوناگون ختم 40 روزه استغفار است.

اقشار گوناگونی  به آیت الله بهجت  مراجعه می کردند و هر کدام برای رفع گرفتاری خود از ایشان دستورالعملی جویا می شدند؛ جوانی که می خواست تازه در راه سیر و سلوک گام گذارد؛ فردی که دچار گرفتاری مادّی  شده است و افراد دیگری که هر کدام  گرفتاریهای گوناگون مادّی و معنوی  داشتند هنگامی که از  آیت الله بهجت توصیه ای می خواستند ایشان  در عبارتهای گوناگون به بسیار گفتن استغفار سفارش می کردند؛ برای نمونه می فرمودند: « در تمام مصائب و شدائد(= سختی ها) استغفر الله کافی است.» «زیاد از روی اعتقاد کامل بگویید: «أستغفر الله»، هیچ چیز شما را منصرف نکند غیر از ضروریات و واجبات تا کلّیّه ابتلائات رفع شود، بلکه بعد از رفع آن‌ها هم بگویید، برای اینکه امثال آن‌ها پیش نیاید و اگر دیدید رفع نشد، بدانید یا ادامه نداده‌اید، یا آنکه با اعتقاد کامل نگفته‌اید.»  و ... .   

چهل روزی که ما در پیش رو داریم، میقات حضرت موسی در کوه طور است. در این هنگام زمان مناسب که هم برای قرب به خدا و رفع گرفتاریهای گوناگون مادّی و معنوی ختم استغفار را انجام دهیم.

ما با بهره گیری از سخنان اهل معرفت نکاتی را در این باره یاد می کنیم

1.         پیش از آغاز مراقبه 40 روزه بهتر است نماز توبه یکشنبه ماه ذی قعده را بخوانیم( ر.ک: مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذی قعده). به فرموده آیت الله بهجت این نماز را در دیگر اوقات سال نیز می توان خواند.

2.         برای توفیق در مراقبه 40 روزه، به بندگان محض و برگزید? خداوند، رسول خدا و خاندان پاکش توسّل جوییم، ولو با گفتن چند صلوات.

 

3.         سعی کنیم در این 40 روز عزم خود را جزم کنیم که گناه نکنیم. به ویژه ترک برخی  از گناهان یا ویژگی اخلاقی زشتی که داریم را در کانون توجّه و هدف اصلی خود قرار دهیم.

4.         در این 40 روز تمرین کنیم که کینه را از دل خود بزداییم و خیر خواه بندگان خدا باشیم.

5.        به بندگان خدا نیکی کنیم، به ویژه پدر و مادر و نزدیکان و خویشان خود.

6.        وقت مناسبی از شبانه روز را برای گفتن ذکر استغفار قرار دهیم و در آن وقت معین بدان ملتزم باشیم. هر کسی بسته به نشاط جسمی و روحی خود می تواند زمان خاصّی را انتخاب کند. سفارش برخی از استادان برای گفتن ذکر زمان بین الطلوعین و بعد از نماز صبح است.

7.        هنگام گفتن ذکر بهتر  است که با وضو باشیم و در خلوت و روبه قبله بنشینم و با توجّه تامّ ذکر را بر زبان برانیم.

8.        هرکس بسته به حال قلبی خود می تواند هر عدد که توانست استغفار بگوید؛ سفارش برخی از اهل معرفت این است که کمتر از 1000 مرتبه نباشد.

9.        بهتر است  ذکر 1000 بار در یک جلسه گفته شود و اگر نتوانست نیمی از آن را مثلا در صبح و نیم دیگر را در شب بگوید.

10.    هر کدام از اذکار استغفار را، « استغفر الله ربّی و اتوب الیه، استغفر الله و اتوب الیه، اتوب الی الله، و ... می تواند بگوید. خود استغفر الله کافی است.

11.    در آخر روز پیش از خواب بهتر است به محاسبه اعمالمان بپردازیم؛ اگر گناهی از ما سرزده است از خدا آمرزش بخواهیم و اگر کار نیکی، شکر خدا را به جا آوریم.

12.    این ختم 40 روز را در هر زمان از سال نیز می توان انجام داد.

13.    در صورت نشاط روحی، بهتر است پس از پایان 40 روز مدّتی این برنامه را ادامه داد تا به خواست خدای تعالی رفع موانع و گرفتاریهای مادّی و معنوی شود؛ إن شاء الله به حقّ پیامبران و برگزیدگان خدا، به ویژه محمّد و آل محمّد!

 التماس دعا، به ویژه هنگام شکستن دلها و سرازیری اشکهایتان